Європарламент теж звернувся до Гаазького трибуналу щодо розслідування злочинів Росії в Україні, – Мінюст (відео)

23:47 11 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: chto-proishodit.ru

Міністр юстиції України Павло Петренко повідомив у четвер: «Після звернення України до Європейського Парламенту, він, у свою чергу, направив звернення до Міжнародного кримінального суду щодо розслідування злочинів, спричинених російською владою на території України».

Крім заяв, які подала Україна до Гаазького трибуналу, є також підтримка Європейського Парламенту. Про це розповів сьогодні, 11 червня, в інтерв'ю телевізійному «5 каналу» міністр юстиції України Павло Петренко. Він також наголосив:

«На територіях, що контролюються терористами, відбуваються масові порушення прав людини, за них несе відповідальність Російська Федерація. Це означає, що наші громадяни зараз можуть вимагати від Росії компенсації збитків, які спричинені втратою майна, тортурами, іншими порушеннями прав людини.

Це юридичний бік питання. Водночас, політичний аспект полягає в тому, що після звернення України до Європейського Парламенту, він, у свою чергу, направив звернення до Міжнародного кримінального суду щодо розслідування злочинів, спричинених російською владою на території України».

Про це повідомили сьогодні, 11 червня, на сайті телевізійного «5 каналу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів