Грибан і Висоцький заарештовані: суд визначив застави експосадовцям міністерств

19:48 1 вересня 2023 р.

Фото до новини

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував запобіжний захід у вигляді застави у сумі 939 400 грн і 805 200 грн.

У п’ятницю, 1 вересня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував запобіжний захід у вигляді застави у сумі 939 400 грн до ексзаступника Міністра економіки Олександру Грибану, пише Dailylviv.com. Кошти підозрюваний має внести впродовж 5 днів. За порушення обов’язків заставу можуть стягнути в бюджет. Обов'язки діятимуть до 24 жовтня 2023 року включно.

На особу також покладаються процесуальні обов’язки. 

- прибувати до слідчого, прокурора та суду у кримінальному провадженні за кожною вимогою;

- не залишати межі Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи;

- утримуватися від спілкування з особами, вказаними в ухвалі суду;

- здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

А вчора, 31 серпня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував запобіжний захід до першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Висоцького у вигляді застави у сумі 805 200 грн. На підозрюваного покладаються процесуальні обов’язки. 

Строк дії запобіжного заходу – також до 24 жовтня 2023 року включно.

Грибана підозрюють у пособництві у справі ймовірних зловживань першим заступником Мінагрополітики Тарасом Висоцьким під час закупівлі макаронних виробів.

Грибан проходить по другому епізоді справи, за яким товар у березні-серпні 2022 року закупили за кошти Укрзалізниці у іноземного виробника з Туреччини. 

Посередником виступала чернівецька ТОВ-ка «Вінсанд Лайт», інтереси якої нібито лобіював Грибан. Слідство вважає, що збитки за цим епізодом становлять 33,7 млн грн.

ВАКС стягнув з працівниці Львівської митниці у дохід держави 1,86 млн грн

Ексголову Верховного Суду залишено під вартою

ВАКС взяв Лозинського під варту: застава - 100 млн грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів