Вищий антикорупційний суд невдовзі розпочне свою роботу

11:00 5 вересня 2019 р.

Голова Вищого антикорупційного суду Олена Тарасевич

Голова Вищого антикорупційного суду Олена Тарасевич
Фото: bbc.com

Голова Вищого антикорупційного суду Олена Тарасевич оголосила про початок роботи суду.

Голова Вищого антикорупційного суду Олена Тарасевич заявила в четвер, 5 вересня: «Вищий антикорупційний суд розпочинає свою діяльність в найкоротший можливий термін. Суд готовий до виконання покладених на нього обов’язків. Юрисдикція Вищого антикорупційного суду розповсюджується на всю територію України.

Про це повідомили в інтернет-виданні «Українська правда», де також розповіли: «За попередніми підрахунками державної судової адміністрації, з місцевих загальних судів до ВАКС повинні надійти понад три тисячі кримінальних проваджень, з яких лише 190 – ті, по яких досудове розслідування закінчувало Національне антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Зборами суддів було вибрано шістьох слідчих суддів. На стадії досудового розслідування вони здійснюватимуть судовий контроль за дотриманням прав і свобод людини. Сформовано в першій інстанції сім колегій, які здійснюватимуть судовий розгляд кримінальних проваджень по суті. В апеляційній палаті функціонуватимуть чотири колегії які здійснюватимуть апеляційний перегляд», – поінформували також в інтернет-виданні «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів