Гроші за деревину лісничий ділив між усіма причетними до крадіжки

14:25 9 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Внаслідок незаконної рубки дерев навколишньому природному середовищу завдано шкоди у розмірі близько 200 тис. грн.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура, пише DailyLviv.com.

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої групи у незаконній порубці деревини, перевезенні та збуті зрубаних дерев, а також розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 246, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, один із підозрюваних, перебуваючи на посаді лісничого, разом з місцевим підприємцем організували злочинну групу. До складу увійшли ще два підпорядковані лісничому майстри лісу.

Читайте також: На Львівщині судитимуть вальника, інспектора-природоохоронця і львів'янина за порубку в національному парку

Впродовж грудня 2023 – лютого 2024 року вони здійснили незаконну порубку дерев у лісових масивах одного зі структурних підрозділів державного підприємства «Ліси України».

Зрубану деревину згодом реалізовували. Кошти від реалізації підприємець передавав лісничому, а той, і собі, ділив між учасниками групи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Нагадаємо, ₴800 тис. збитків за незаконну порубку лісу відшкодує лісомисливське господарство. Незаконну порубку вчинено в природно-заповідному фонді України – заказнику місцевого значення «Великий ліс», який перебуває під особливою охороною держави.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів