На Львівщині судитимуть вальника, інспектора-природоохоронця і львів'янина за порубку в національному парку

13:55 6 лютого 2024 р.

Фото до новини

Державі було завдано 2,2 млн грн збитків.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура, пише DailyLviv.com.

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох учасників організованої групи у незаконній порубці та перевезенні лісу (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України). Щодо третього члена – матеріали досудового розслідування виділено в окреме провадження у зв’язку з оголошенням в розшук останнього.

Читайте також: Майстер лісу і директор лісопильні незаконно продавали деревину

Слідством встановлено, що упродовж червня-липня 2023 року обвинувачені здійснювали несанкціоновані порубки та перевезення деревини породи дуб та сосна на території природно-заповідного фонду Яворівського національного природного парку.

До складу організованої групи увійшли вальник (лісоруб), інспектор вищевказаного природно-заповідного фонду та львів’янин.

Зрубану деревину планували надалі реалізувати.

Такими діями державі було завдано 2,2 млн грн збитків.

Читайте також: Дрон прикордонників упіймав чорних лісорубів, які КамАзами вивозили деревину

Стосовно обвинувачених заявлено цивільний позов з метою відшкодування заподіяної шкоди.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів