ГПУ висунула підозри у вбивствах Януковичу, Клюєву, Пшонці, Захарченку, Якименку, Шуляку

14:27 26 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Про це інформує в середу відділ взаємодії із засобами масової інформації прес-служби Генеральної прокуратури України.

У його сьогоднішньому повідомленні «Винні у масових убивствах під час акцій протесту не уникнуть відповідальності» мовиться:

«25 лютого 2014 року Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактами організації вчинення умисних вбивств під час проведення масових заходів на Майдані Незалежності у Києві в період з листопада 2013 по лютий 2014 року. 

Відомості за ч. 2 ст. 115 КК України (Умисне вбивство) – карається позбавленням волі від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі) внесено до ЄРДР. 

 В.Ф. Януковичу, А.П. Клюєву, В.П. Пшонці, В.Ю. Захарченку, О.Г.Якименку, С. М. Шуляку та іншим особам оголошено про підозру. 

Кваліфікація злочинів наразі не остаточна.

В рамках розпочатого кримінального провадження проведено обшуки в приміщеннях Адміністрації Президента, РНБО, Нацбанку та колишній резиденції В. Ф. Януковича у Межигір’ї. 

Окремо слід зазначити, що у рамках цього провадження буде дано правова оцінка діям колишніх керівників органів прокуратури, які звільнилися або були звільнені із займаних посад».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів