Голову сільради на Львівщині звинуватили в хабарництві

10:33 27 березня 2020 р.

Фото до новини

У четвер, 26 березня 2020 року, прокурор Львівської області повідомила про підозру голові однієї із сільських рад у вимаганні та одержанні 10 тис дол США неправомірної вигоди.

Також до суду направлено клопотання про застосування щодо нього запобіжного заходу та відсторонення від посади. За версією слідства, посадовець вимагав хабар за вирішення питання щодо надання особі у приватну власність землі для ведення особистого селянського господарства на території сільради. Його дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна та трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю. Наразі тривають слідчі та процесуальні дії з метою встановлення усіх обставин вчинення кримінального правопорушення, а також причетних осіб.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. Про це повідомила прокуратура

"Щоденний Львів" повідомляв, що сервісні центри МВС продовжують надавати невідкладні послуги.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів