Генпрокурор показав депутатам сфабриковані кадри (відео)

14:57 20 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Віктор Пшонка демонстрував сьогодні у парламенті нарізку, в якій «Беркут» нікого не б’є, а лише страждає.


Відео: 5 канал

Під час звіту депутатам Верховної Ради Гепрокурор Віктора Пшонки показав їм відео, змонтоване зі зафіксованого під час розгону Євромайдану та штурму Адміністрації Президента на вулиці Банковій досі невідомими молодиками, а також зі знятого 2010 року. В цьому монтажі увага акцентується на побитті правоохоронців активістами, натомість кадрів, де навпаки – спецпризначенці б’ють мітингувальників, у нарізці немає.

Окрім того, у ролику є виступ священика, який закликав до агресивних дій стосовно ворогів. Однак у «Свободі» вже заявили, що це відео – дворічної давнини. У «Батьківщині» ж після демонстрації ролика запропонували генеральному прокурору піти у відставку, на що Віктор Пшонка заявив – залишати посаду не збирається.

Про це повідомляє сьогодні, 20 грудня, «5 канал». Своєю чергою, політолог Ігор Жданов написав у п’ятницю у своєму блозі на «Українській правді»:

«Коли сьогодні слухав виступ Пшонки, який до цих пір обіймає посаду генерального прокурора, здалося, що я та зі мною більша частина українських громадян знаходяться у дурдомі. І наші з Пшонкою реальності ніяк не пересікаються, окрім тих моментів, коли «Беркут» зачищає Майдан. 

Генпрокуратура, окрім того, вдалася до прямої фальсифікації. Так, відео зі священником Михайлом Арсеничем, який закликає до громадянської війни і «знищення москалів та жидів» і яке було показано у Верховній Раді після виступу Пшонки, було заснято ще ТРИ РОКИ ТОМУ НАЗАД!

Цей виступ був ще 15 жовтня 2010 року. Виступ був спільно засуджений Блаженнійшим Станіславом (Шевчуком) УГКЦ та головним равіном Києва та України Яковом Дов Блахом.

Я вже не говорю про весь змонтований та сфальсифікований ролик. В мене вже слів не залишилося...»

Як повідомляв «Щоденний Львів», ГПУ досі шукає тих, хто наказали бити євромайданівців, тож «Беркут» не покарали за побиття студентів, а нагородили.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів