Експертизою встановлено виготовлення у Львові близько 70 тисяч пачок контрафактних сигарет

11:05 19 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

Правоохоронці оголосили двом виробникам контрафактних сигарет про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.

Співробітники управління протидії злочинності у сфері економіки Львівського обласного УМВС викрили минулого року двох зловмисників, котрі незаконно виготовили близько 70 тисяч пачок контрафактних сигарет і нанесли на них етикетки та логотипи одного з світових виробників сигарет. Начальник відділу управління протидії злочинності у сфері економіки Львівського обласного УМВС, підполковник міліції Михайло Тесля, розповів також: «Проведеною судовою криміналістичною експертизою встановлено, що виготовлена тютюнова продукція не відповідає еталонним зразкам пачок сигарет, які надав представник тютюнової компанії в Україні, якій заподіяли збитки. Крім того, тютюн у цих сигаретах також не відповідає вимогам стандарту цього виробника». 

Загалом, сума завданих збитків правовласнику становить майже 900 тисяч гривень.

Відтак правоохоронці оголосили про підозру зловмисникам у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення проходження товару) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді від десяти до п’ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувалися для її виготовлення. Про це повідомили сьогодні, 19 червня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів