Екскерівника Укравтодору судитимуть у Польщі

15:21 5 липня 2021 р.

Фото до новини

Прокуратура у Польщі висунула обвинувачення ексміністру транспорту Польщі за період, коли він очолював Укравтодор.

Показання свідків та підозрюваних, висновки експертів, аналіз документації, у тому числі банківської справи та кореспонденції - це найважливіші докази у справі колишнього міністра транспорту Славоміра Новака. Сьогодні докази представив окружний прокурор у Варшаві Маріуш Дубовський.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv

Під час прес-конференції прокурор висунув обвинувачення колишньому міністру за період, коли він очолював Державне агентство автомобільних доріг. «Він використав свою функцію для отримання фінансової вигоди в обмін на незаконний вплив на хід тендерних процедур з ремонту, будівництва доріг, а також на питання, пов'язані з експлуатацією автомобільних доріг в Україні», - сказав прокурор Дубовський.

Згідно із обвинуваченнями, Славомір Новак брав участь в організованій злочинній групі. В рамках діяльності групи - як сказав прокурор - повідомляється про міжнародне відмивання грошей. «Група складалася з шести осіб. Її очолював Славомір Н. Інші члени групи є близькими соратниками колишнього міністра транспорту та бізнес-партнери», - сказав Маріуш Дубовський. Він наголосив, що у справі було зібрано багато доказів. «Вони складаються з показань свідків, підозрюваних, висновків експертів, аналізу документації, в тому числі банківської документації та кореспонденції, здійсненої за допомогою засобів зв'язку», - зазначив окружний прокурор.

За словами Маріуша Дубовського, в ході провадження було отримано висновок експерта в галузі судової генетики. «За словами експерта, генетичний матеріал Славоміра Н. був виявлений на предметах, які використовувались для обв’язування та зберігання грошей. Можна зробити висновок, що він контактував із доказовими готівками», - повідомив окружний прокурор у Варшаві.

Обвинувальний акт у цій справі має бути переданий до суду найближчим часом.

Славоміру Новаку було висунуто загалом 17 обвинувачень. У справі було допитано 14 підозрюваних. Одним з них є Яцек П. З його свідчень прокуратура дізналася, що Славомір Новак брав хабарі у вигляді щорічної одноразової суми. Також було встановлено, що спосіб отримання фінансової вигоди полягав у завищенні менеджерської винагороди, яку Яцек П. отримував як частину своєї діяльності у компанії PKN Orlen.

У цій справі було вилучено майно на суму 4 мільйони злотих. Розслідування щодо колишнього міністра транспорту триває з 2019 року.

Прикордонник-інспектор у Львові може вийти з СІЗО під заставу

Контрабандний вантаж родини Дідуха на Галицькій митниці заблокувала СБУ

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів