Екс-директор Львівського бронетанкового заводу «наколядував» 2 млн., – Матіос (оновлено: відео)

20:38 1 жовтня 2015 р.

Фото до новини

Екс-директора Львівського бронетанкового заводу підозрюють у розкраданні двох мільйонів гривень у грудні 2014 року – січні 2015-го. Ці гроші були надані на ремонт військової техніки.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос розповів сьогодні, 1 жовтня:

«Чи важко зараз виявляти розкрадання державних коштів на оборону? Відповім правду – надзвичайно важко. Закон вимагає від нас знайти докази і надати іх до суду. Схеми економічних злочинів стали ще більш цинічно «вишукані» і складні, а свідки ( у більшості випадків з різних причин) кажуть неправду. Але сьогодні звітуємо про успіх.

Спрацювали спільно – генеральний директор «Укроборонпрому» передав військовій прокуратурі інформацію контрольно-ревізійної групи концерну про можливе привласнення державних коштів директором Львівського бронетанкового заводу; військова прокуратура Західного регіону провела розслідування; оперативні працівники управлінь протидії злочинності у сфері економіки УМВСУ в Івано-Франківській області та УСБУ у Львівській області фахово та швидко виконали негласні слідчо-розшукові дії. У сухому залишку: слідство підозрює колишнього керівника держпідприємства Львівський бронетанковий завод у тому, що він упродовж грудня 2014 року – січня 2015-го, за попередньою змовою з іншими особами та з використанням підприємств з ознаками фіктивності, зловживаючи службовим становищем, заволодів державними коштами оборонного замовлення в сумі понад 2 млн. гривень, які призначалися для ремонту в зону АТО 31 одиниці БМП-1, а також двигунів УТД-20.

Сьогодні проведено обшуки в цього «горе»-ремонтника. Підозрюваного саме зараз доставлено в Шевченківський районний суд міста Львова для обрання запобіжного заходу. Військовий прокурор просить «арешт». Публікую фото «наколядованих» цим «Корейко» народних грошей, за які мала бути відремонтована техніка для АТО в період Дебальцевських боїв».

Анатолій Матіос повідомивце  сьогодні, 1 жовтня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»..

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів