У Львові ув’язнили на два роки за несплату 3 млн. податків директора підприємства

22:50 11 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: diapazon.kz

Про це повідомляє сьогодні, 11 лютого, прес-служба обласного управління міністерства доходів і зборів.

Слідчі цієї установи встановили, що мешканець столиці у змові з трьома охочими до легкого заробітку львів’янами організували незаконну схему ухилення від сплати податків та конвертації безготівкових коштів у готівку, чим і скористався директор однієї із львівських фірм. Для сприяння реальним суб’єктам господарської діяльності в ухиленні від сплати податків махінатори створили так званий «конвертаційний центр», завдяки якому вдавалося імітувати фінансово-господарську діяльність.

Під вигаданим приводом «закупівлі товарів», «надання позики», «витрат на інші потреби» тощо через фіктивні фірми здійснювався перерахунок коштів, які надалі знімалися готівкою та надавались замовникам таких «послуг». Зловмисники користувалися підробленими документами та неправдивими даними, які вносили до податкової звітності.

Таким чином їм вдалося приховати від державного бюджету майже 3 млн. гривень. Відтак Яворівським районним судом винесено вирок усій п’ятірці – штраф по 400 тисяч грн. з кожного, а директору львівської фірми – два роки позбавлення волі зі сплатою близько 3 млн. грн. штрафу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів