Директор з Новояворівська брав мільйон хабара, а вийти з-під варти може за половину

16:14 10 червня 2021 р.

Фото до новини

Слідча суддя Галицького районного суду Ірина Волоско обрала запобіжний захід для Петра Ковальчука, керівника філії «Новояворівські електромережі» ТОВ «Нафтогаз Тепло».

Його підозрюють у отриманні 1 млн грн хабара за сприяння у підключенні житлового будинку до електромереж. Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише Dailylviv.

Підозрюваного триматимуть під вартою шістдесят днів, але він може внести 567,5 тис. грн застави. Сторона захисту на таку ухвалу суду 8 червня подала апеляційну скаргу 

Нагадаємо, про корупційну схему повідомила СБУ 1 червня. Згідно із судовими ухвалами, директор ТОВ «Новояворівськ міськбуд» хотів ввести в експлуатацію багатоквартирні житлові будинки. У деяких з них виникли проблеми з електропостачанням, через що останній звернувся до керівництва місцевої філії «Нафтогазу». 

На посаді керівника обвинувачений працював всього лише з 8 квітня цього року. І, за версією слідства, запропонував за 1,4 млн грн вирішити проблеми з підключенням до електропостачання одного будинку та гарантувати невідключення ще одного від електромереж. 

Передачу авансу в 1 млн грн у кабінеті філії «Новояворівські електромережі» 31 травня зафіксували правоохоронці. Наразі керівника підозрюють за ч. 4 ст. 368-3 ККУ (підкуп службової особи юридичної особи приватного права). 

2 червня Ковальчука також відсторонили від посади директора філії на два місяці. 

Слідчі зі Львова спіймали на хабарі заступника військового комісара з Тернопільської області

СБУ викрила злочинців, які переправляли нелегалів до ЄС за кілька тисяч доларів

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів