Дрогобичанин поплатився за «жучки» штрафом

16:19 12 вересня 2013 р.

Фото до новини

Суд постановив стягнути з нього 5 100 грн

Набув чинності вирок Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області у кримінальному провадженні стосовно місцевого мешканця, котрий незаконно використовував спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації. Як повідомляє прес-центр управління Служби безпеки України у Львівській області, досудове розслідування цієї кримінальної здійснювали слідчі СБУ.

Зокрема ними становлено, що 28-річний мешканець Дрогобицького району придбав у Львові два спеціальні технічні пристрої, закамуфльовані під брелок автомобільної сигналізації та кулькову ручку із вмонтованими мініатюрними відеокамерами та мікрофонами. А потрібні були йому ці пристрої, аби незаконно використати їх для прихованого запису розмови з дрогобицьким посадовцем під час вирішення особистих питань.

Однак співробітники СБУ затримали зловмисника на гарячому під час здійснення прихованого фіксування приватної бесіди в робочому кабінеті одного з посадовців Дрогобича. А суд визнав правопорушника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 359 (незаконне придбання та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 5 100 гривень.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів