До зникнення львів’янина причетний громадянин РФ, – ЗМІ (оновлено)

12:30 18 квітня 2016 р.

Фото до новини


Фото: strana.ua

За інформацією джерел у поліції, один з підозрюваних в справі про зникнення Тараса Познякова – колишній боєць загону «Сонечко» Закарпатського «Правого Сектору».

«У національній поліції України розповіли про першого підозрюваного в гучній справі таємничого зникнення львів'янина Тараса Познякова, що так і не доїхав зі свого рідного міста до Києва», – повідомили сьогодні, 18 квітня, в київському інтернет-виданні, де також розповіли подробиці: «За інформацією джерел в поліції, один з підозрюваних – колишній боєць загону «Сонечко» Закарпатського «Правого Сектору» з позивним «Лука». Його справжнє прізвище – Луан Кингисепп. Він – громадянин Російської Федерації 1991 року народження, відомий своїми радикально-націоналістичними поглядами. Ще після Майдану переїхав в Україну, потім записався в загони «Правого Сектору». За даними слідства, «Лука» засвітився на одній з камер відеоспостереження».

Про це написали сьогодні, 18 квітня, в київському інтернет-виданні «Strana.ua», де також опублікували фото «Луки». Натомість тележурналісти розповіли в понеділок:

«У поліції Київської області спростували інформацію про те, що волонтери припинили пошуки зниклого Тараса Познякова У неділю, 17 квітня 2016 року, видання »Гал-інфо», посилаючись на власні джерела, повідомило, що пошуками 25-річного Тараса Познякова займаються лише правоохоронці, а волонтери Львівщини та Київщини більше не шукають хлопця.  Як прокоментував кореспондентові «телевізійного « 5 каналу» цю інформацію начальник прес-служби ГУ Нацполіції України в Київській області Микола Жукович, волонтери не припинили пошуку зниклого львів'янина, зокрема шукають його і сьогодні.

«Зниклого львів'янина, окрім правоохоронців, не припиняють шукати волонтери. Так, його сьогодні, як і на вихідних, шукають цивільний корпус батальйону «Азов» і муніципальна поліція Вишневого. До них від Нацполіції приставлено куратора – майора Сергія Бондаренка, який проводить пошуки разом із ними», – наголосив Жукович.

За його словами шукають по всій Київській області, а більш ретельно в районі Вишневого. Більш того, він повідомив, що поліція Київщини утворила спільну слідчу оперативну групу з львівськими поліцейськими. І вони координують всі дії щодо пошуку зниклого Тараса Познякова.

Окрім того,  сьогодні, 18 квітня, газета «Вісті» опублікувала інформацію, яку начебто розповіли цьому виданню родичі Познякова. За їхніми даними, одним із пасажирів Познякова міг бути громадянин Росії Луан Миколайович Кінгісепп, 1991 року народження, з міста Кірово-Чепецький Кіровської області.

Є ще другий, але про нього даних поки немає. Як з'ясувало видання з власних джерел в Закарпатській області, обидва пасажири Тараса є бійцями групи «Сонечко» закарпатського «Правого сектора», який «засвітився» в стрільбі в Мукачево.

Позивний росіянина «Лука». В Україні «Лука» приїхав під час Майдану. Хоча, як зазначило саме видання, спікер ПС Артем Скоропадськом запевнив видання, що людина з таким ім'ям і позивним ніякого відношення до організації не має.

Своєю чергою Микола Жукович так прокоментував цю інформацію: «Ми бачили цю публікацію у ЗМІ, але у нас такої інформації взагалі немає. Це взагалі може бути вкид, аби заплутати слідство. У суботу батько зниклого львів'янина надав нам інформацію про можливого підозрюваного і ми зараз перевіряємо цю інформацію».

Про це повідомили сьогодні, 18 квітня, на телевізійному «5 каналі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів