Держекоінспекція перевірить надання 15 га лісу у Львові, які мають вирубати під дачну забудову

16:29 31 серпня 2017 р.

Фото до новини

Учора Державна екологічна інспекція України дала відповідь на депутатське звернення секретаря комітету Верховної ради з питань екологічної політики Остапа Єднака від 11 серпня цього року щодо дотримання екологічних вимог під час надання у власність земельних ділянок для індивідуального дачного будівництва у Львові.


Державна екологічна інспекція України доручила територіальному відділенню Державній екологічній інспекції у Львівській області розглянути депутатське звернення та надати інформацію з питань, викладених у ньому.

 Нагадаємо, розпорядженням №667  голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка “узаконює” вирубування понад 15 гектарів найближчого львівського лісу на виїзді зі Львова у напрямку до Брюховичів (Брюховицький ліс). Цей ліс хочуть знищити для індивідуального дачного будівництва 143-х учасників АТО-правоохоронців (працівників поліції, СБУ, прокуратури і т.п. структур). За твердженнями громадських активістів, майже 80% пільговиків з цього списку Олега Синютки вже одержали земельні ділянки в інших місцях і грошові компенсації. Дуже ймовірно, що героями АТО прикриваються великі забудовники, які мають намір збудувати тут багатоповерховий житловий мікрорайон. 

У розпорядженні ЛОДА ліс фігурує як земля колишньої військової частини “на вулиці Замарстинівській за межами Львова”. Військову частину ще 40 років тому розформували. Вона була захована саме в лісі, якому 60-100 років. А після ліквідації військової частини ліс успішно самовідновився також і на місці замаскованих колишніх військових об’єктів. Як уже повідомляли ЗМІ, 

11 серпня, секретар Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Остап Єднак і голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко офіційно звернулися до виконувача обов'язків голови Державної екологічної інспекції України Ігоря Яковлєва з проханням видати припис про анулювання розпорядження №667/0/5-17 голови ЛОДА.  

Народні депутати також звернулися до Генерального прокурора Юрія Луценка щодо перевірки законності розпорядження голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки №667/0/5-17 від 27 липня 2017 року про дозвіл для індивідуального дачного будівництва на 15 гектарах лісу вздовж вулиці Замарстинівської під Львовом. 

31 липня військовий пенсіонер Іван Бондарєв звернувся з відкритим листом до голови ЛОДА Олега Синютки, в якому просив не вирубувати 15 га лісу у рекреаційній зоні Львова, де розпочинається Брюховицький ліс.

 8 серпня, не одержавши ніякої відповіді від голови ЛОДА, Іван Бондарєв зареєстрував електронну петицію до Львівської обласної ради з проханням включити цей ліс до лісового фонду і зробити тут Львівський регіональний ландшафтний парк. Цю петицію вже підписали 185 громадян з тисячі необхідних для її обов'язкового розгляду депутатами Львівської обласної ради. 

Громадяни, які є проти вирубування 15 га лісу у Львові, можуть також підписати цю петицію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів