ДБР розслідує авіакатастрофу 2-ох гелікоптерів на Донеччині, в якій загинули 6 військових

13:16 31 серпня 2023 р.

Фото до новини

29 серпня 2023 року у Краматорському районі Донецької області сталася авіакатастрофа.

Під час виконання бойового завдання впало два військові гелікоптери Мі-8. агинуло 6 військовослужбовців Збройних Сил України. Про це інформує ДБР, пише Dailylviv.com.

Працівники ДБР розпочали розслідування за фактом авіакатастрофи двох військових гелікоптерів МІ-8 на Донеччині.

"Зокрема, особлива увага буде приділена вивченню технічного стану гелікоптерів та дотриманню правил підготовки до польотів. Також вивчатиметься версія диверсії або ураження вертольотів ворогом. Профільні фахівці проведуть ретельну діагностику бортових самописців.

У межах розслідування вже призначено низку експертиз, проведені невідкладні слідчі дії, -  зазначається у повідомленні.

Гелікоптери виконували бойове завдання в Краматорському районі. Авіакатастрофа сталася під час спроби здійснити посадку, щоб не стати цілями російського винищувача Су-35, розповів начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш.

«Два гелікоптери Мі-8 виконували бойове завдання в Краматорському районі. Під час здійснення посадки, у зв'язку з тим, що злетів ворожий Су-35, аби не стати його цілями, вони здійснювали посадку. Що саме трапилося далі, встановлюється», – сказав він у коментарі «Громадському» в четвер, 31 серпня.

За словами Євлаша, зараз працює комісія, що має встановити, на якому моменті сталася аварія, оскільки в момент падіння поруч не було свідків. Він зазначив, що наразі розглядаються різні версії: попередньо, це могла бути помилка пілотів, або влучання ворожої ракети.

«Як тільки комісія завершить свою роботу, офіційні результати вона оголосить, і стане відома точна причина, що саме трапилось», – уточнив Євлаш.

У перший літак F-16 пообіцяли взяти маму загиблого пілота на позивний Джус

Названо імена всіх загиблих пілотів в авіакатастрофі на Житомирщині

Повітряні сили підтвердили загибель трьох українських пілотів унаслідок зіткнення навчально-бойових літаків (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів