На кордоні України з Росією підірвав себе чеченець?

14:41 4 жовтня 2013 р.

Чоловік, який нелегально в'їхав в Україну з боку Росії, підірвав себе на прикордонному посту "Бачівськ" у Сумській області. Як повідомили у Державній прикордонній службі України, інцидент стався близько першої години ночі. Чоловік загинув, двох прикордонників у тяжкому стані відправили до лікарні.

Помічник Голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов повідомив ВВС Україна, що вони зазнали численних осколкових поранень. За його словами, всі прикордонні підрозділи на українсько-російському кордоні переведено на посилений режим роботи.

"Здійснюється ретельніша перевірка по всьому українсько-російському кордону. Йдеться про додаткове застосування сил і засобів, використання мобільних підрозділів, активізація роботи дільничних інспекторів і оперативних органів", - розповів пан Астахов. Одразу після інциденту пункт пропуску "Бачівськ" закрили для перетину. Однак з восьмої години ранку пункт почав працювати у штатному режимі, сказав пан Астахов.

У відомстві розповіли, що до України з Росії прибув мікроавтобус з молдовськими номерами із чотирма пасажирами - громадянами Молдови. Під час огляду машини виявили ще одного чоловіка, який ховався у салоні.

"Попередньо встановлено, що в такий саме спосіб він безперешкодно перетнув російський пункт пропуску", - повідомили у прикордонній службі.

Для додаткової перевірки чоловіка перевели до кабіни паспортного контролю, де він він пред'явив прикордонникам паспорт громадянина Росії, котрий, як з'ясувалося, йому не належить, кажуть у прикордонній службі. Під час розмови з прикордонниками чоловік пустив у хід вибуховий пристрій.

"У результаті інциденту порушник загинув", - йдеться у повідомленні. 

За словами Сергія Астахова, тип вибухового пристрою, яким скористався загиблий, не встановлено.

На місці події працює слідчо-оперативна група прокуратури, міліції, СБУ та Держприкордонслужби.

Про це повідомила BBC-Україна.

А сайт інформаційного агенства "Новини-Молдова" повідомив, що Державна прикордонна служба України не підтверджує і не спростовує інформацію, яка з'явилася в ЗМІ, про те, чоловік, який підірвав себе на перепускному пункті на українсько-російському кордоні в ніч на п'ятницю, нібито був чеченцем.

"Не підтверджуємо і не спростовуємо. Його особа встановлюється", - сказали РІА "Новини" в п'ятницю в прес-службі відомства.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів