Бійцям розформованого батальйону «Торнадо» дали час здатися без штурму (відео)

15:23 19 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: obukhiv.info

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос повідомив у п’ятницю, що на базі батальйону «Торнадо» перебувають 43 раніше судимих.

Сьогодні й завтра, 19-20 червня, правоохоронні органи не штурмуватимуть базу розформованого батальйону «Торнадо», – повідомив у п’ятницю на брифінгу головний військовий прокурор України Анатолій Матіос .

За його словами, силовики дають цей час, аби бійці пустили на базу представників влади для обшуку. «Після цього можливий штурм та роззброєння, сил», – попередив Матіос. Військовий прокурор також повідомив, що на базі зараз перебувають 170 людей, з них 43 раніше були судимі.

Про це повідомили сьогодні, 19 червня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1», яка також нагадала: «Дві доби міліція та прокурори намагаються потрапити на базу батальйону «Торнадо» у Привіллі. Представники влади кажуть, що мають відповідну судову ухвалу. Проте озброєні бійці всередину нікого не пускають. Напередодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав указ про розформування батальйону, також розпочато службове розслідування. Причиною для цього, за словами Авакова, стали грабунки, убивства та катування, якими «торнадівці» займалися на фронті. Самі ж члени батальйону всі звинувачення відкидають, кажуть: вони стояли поперек горла контрабандистам, які робили бізнес на окупованих територіях».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів