Бельгієць позбувся на Львівщині раритетів

15:20 21 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/sfs.lviv

У працівників митного посту «Угринів» виникла під час огляду легкового автомобіля громадянин Бельгії підозра щодо наявності в ньому товарів, прихованих від митного контролю.

Про це повідомили у вівторок, 21 травня, в прес-службі Головного управління ДФС у Львівській області, де також розповіли: «Автомобіль скерували на поглиблений огляд, і в багажному відділенні серед особистих речей знайшли дев’ять книг XVIII-XX століття, дев’ять монет з кольорових металів різного номіналу іноземного походження ХХ століття й чотири медалі. Їх вилучили та скерували для державної експертизи».

«Згідно з висновками експертів, два предмети становлять певну культурну та історичну цінність. Це пам’ятні медалі «П’єр-Пауль Рубенс» 1840 року із зображенням пам’ятника Рубенсу в Антверпені та про театралізовану виставу-процесію із релікварієм Святої Крові у Брюгге, 1947 року», – поінформували також в обласному управлінні ДФС.

«Під час опитування громадянин Бельгії не заявив про будь-які предмети, обов’язкові для декларування. Таким чином, він порушив встановлений порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, тобто перевозив предмети, переміщення яких через митний кордон України обмежено законодавством України. Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею 471 Митного кодексу України», – повідомили також в обласному управлінні ДФС.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів