Активісти зірвали роботу Апеляційного суду Львівщини

16:15 31 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: court.gov.ua

Апеляційний суд Львівської області звертає увагу громадських організацій на неприпустимість тиску на суд.

Про це повідомили в п’ятницю, 31 серпня, в прес-центрі судової влади України, де також розповіли: «30 серпня 2018 року у апеляційному суді Львівської області розпочався розгляд апеляційної скарги на ухвалу про обрання запобіжного заходу підозрюваному Маркіяну Вербовому у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень працівникові поліції при виконанні ним службових обов’язків. Справа мала значний суспільний розголос».

«Уже до початку розгляду апеляційної скарги під приміщенням суду зібралось кілька десятків радикально настроєних молодих людей у футболках з написом «С14» із запаленими файєрами, які штурмували будівлю Апеляційного суду Львівської області з вигуками звільнити підозрюваного», – поінформували також у прес-центрі судової влади України.

«Член української праворадикальної громадської організації Маркіян Вербовий, який декларує прихильність до українського націоналізму «С14», підозрюється у нанесення ножових поранень поліцейському при спробі його затримання 17 червня 2018 року за підозрою у скоєнні адміністративного правопорушення. Унаслідок нападу поліцейський отримав тяжкі тілесні ушкодження. Ухвалою слідчого судді Галицького районного суду Львова до Маркіяна Вербового застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави», – розповіли також у прес-центрі судової влади України.

«Сторона захисту оскаржила вказану ухвалу до апеляційного суду. Засідання у цій справі розпочалося 30 серпня 2018 року, проте у розгляді апеляційної скарги захисника В.П. Мороза було оголошено перерву. Захисник заявив клопотання про доставку Маркіяна Вербового в судове засідання. Учасники процесу не заперечили проти клопотання. Колегія суддів Апеляційного суду Львівської області, порадившись на місці, оголосила перерву до 11:30 06 вересня 2018 року», – поінформували також у прес-центрі судової влади України.

«Утім, оголошення перерви та завершення судового засідання обурило активістів, які спочатку відмовилися покидати залу судового засідання, а опісля – вирушили приміщенням Апеляційного суду Львівської області, голосно викрикуючи різні гасла на адресу суду та суддів та, гримаючи у двері, намагались зайти у робочі кабінети на всіх поверхах приміщення суду, в тому числі у відділ режимно-секретної роботи, що на певний час паралізувало роботу та перешкоджало нормальній діяльності установи.  Своїми протиправними діями активісти чинили тиск на суд та суддів з метою винесення прийнятного для них рішення – звільнення підозрюваного з-під варти. Покинувши приміщення суду, перед входом в установу активісти запалили димові шашки та нанесли трафаретні написи на пандусі та тротуарі біля входу в будівлю», – розповіли також у прес-центрі судової влади України.

«Зазначені дії активістів чітко координувались одним з активістів зі застосуванням гучномовця, зазначено на сайті суду. З огляду на викладене, Апеляційний суд Львівської області звертає увагу представників громадянського суспільства на неприпустимість подібних дій у судах та усвідомлення подальшої відповідальності за вчинення протиправних дій по відношенню до суду, його працівників та суддів», – поінформували також у прес-центрі судової влади України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів