770 водіям євроблях вручили штрафні постанови при перетині кордону

10:25 20 лютого 2021 р.

Фото до новини

З 19 листопада минулого року іноземні громадяни, які заїхали на своїх авто в Україну і громадяни України, котрі їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, відповідають за перевищення швидкості та порушення інших Правил дорожнього руху.

Про це інформує Урядовий портал, пише Dailylviv.

За три місяці впровадження цього проекту прикордонники отримали від співробітників МВС інформацію про майже 2 000 зафіксованих порушень Правил дорожнього руху.

За цей період прикордонники в пунктах пропуску вручили майже 770 правопорушникам копії постанов про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксоване в автоматичному режимі.

Зазначимо, що майже 80 % осіб, яким вручені копії постанов, наразі оплатили штрафи. Також зауважимо, що у разі несплати штрафу протягом 30-денного терміну, іноземці отримують рішення про заборону в’їзду в Україну.

Лідерами серед таких правопорушників є громадяни Молдови. Наступними у «рейтингу» йдуть громадяни Білорусі, РФ, а також Польщі.

Зауважимо, що цей проект реалізується МВС разом із Держприкордонслужбою. Інформаційна взаємодія дозволяє встановлювати порушників, які заїхали в Україну на транспортних засобах іноземної реєстрації, та в подальшому притягувати їх до відповідальності.

При в'їзді в Україну таких авто прикордонники вносять в базу даних номер машини, прізвище і ім’я водія та його паспортні дані. Якщо на цій машині перевищать швидкість, між Державною прикордонною службою і Національною поліцією відбувається автоматичний обмін інформацією. Співробітники поліції отримують необхідні дані для складання постанови про порушення Правил дорожнього руху. Далі, після її винесення, постанова знову потрапляє в цю базу даних, яка автоматично спрацьовує на порушника під час перетину ним кордону.

Євробляха: спочатку штраф 8,5 тисячі гривень, а потім розмитнення або вивіз авта за кордон

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів