44-річний львів’янин травмував двох нацгвардійців

09:00 15 лютого 2019 р.

Апеляційний суд Львівської області

Апеляційний суд Львівської області
Фото: zib.com.ua

14 лютого двоє чоловіків намагалися пройти в приміщення Апеляційного суду Львівської області на площі Соборній у Львові.

Про це повідомили в прес-службі Головного управління поліції у Львівській області, де також розповіли: «На вимогу військовослужбовців Національної гвардії України, які виконували завдання з охорони суду, пред’явити документи, чоловіки відреагували агресивно. При цьому один з них завдав двом військовослужбовцям тілесних ушкоджень,  погрожував нацгвардійцям, принижував їх честь та гідність».

«На місце події виїхала слідчо-оперативна група та працівники інших підрозділів поліції. На законні вимоги поліцейських припинити правопорушення громадяни не реагували. Оскільки в одного із них раптово погіршилось самопочуття, на місце події були викликані лікарі, котрі надали йому медичну допомогу», – поінформували також в обласному управлінні поліції.

«За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу, яка передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк», – розповіли також в обласному управлінні поліції.

Начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області, генерал поліції третього рангу Валерій Середа, зазначив: «Зловмисника, 44-річного львів’янина, котрий наніс тілесні ушкодження двом військовослужбовцям, затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України і зараз він перебуває у медичному закладі під цілодобовою охороною. Я хочу ще раз наголосити, що напад на працівника правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків – це кримінальний злочин і відповідальність за такі неприпустимі дії доведеться нести згідно чинного законодавства».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів