40 800 грн штрафу і 10 років без права керування транспортним засобом

16:42 3 липня 2020 р.

Фото до новини

Така кара чекає на тих водіїв, які впродовж одного року тричі сядуть за кермо напідпитку і будуть запротоколені патрульною поліцією.

В Україні скасовується кримінальна відповідальність за керування автотранспортом напідпитку і залишається адміністративна стаття 130 КУпАП. Патрульна поліція пояснює цю зміну тим, що процедура документування кримінального проступку є процедурно значно складнішою і потребує більше часу порівняно з документуванням факту керування в нетверезому стані за процедурою адміністративного правопорушення.

Так, у середньому на процедуру оформлення кримінального проступку поліційні витрачали 6-8 годин, а у випадку з адміністративною процедурою - лише 2-3 години.

За 6 місяців 2020 року поліційні оформили 67 692 протоколи на водіїв за керування у стані сп'яніння.

Адміністративна відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп'яніння (ст. 130 КУпАП):
- за перше правопорушення впродовж року — штраф 10 200 гривень і 1 рік позбавлення права керування транспортним засобом;
- за повторне правопорушення впродовж року — штраф 20 400 гривень і 3 роки позбавлення права керування транспортним засобом;
- за третє і більше порушень впродовж року — штраф 40 800 гривень і 10 років позбавлення права керування транспортним засобом.

Патрульна поліція нагадала, що максимально допустимий рівень алкоголю в крові — 0,2 проміле.

"Щоденний Львів" повідомляв, що народні депутати і президент Зеленський за водіння напідпитку збільшили штрафи, але скасували кримінальну відповідальність.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів