29 січня у Львові «судитимуть» суддів першої інстанції

16:55 21 січня 2020 р.

Фото до новини

Кампанія «Чесно. Фільтруй суд» розпочне 29 січня о 10.00 у Львівському пресклубі презентувати аналіз доброчесності суддів першої інстанції Львівської області.

Про це "Щоденний Львів" повідомили в "ЧЕСНО. Фільтруй суд!".

Аналітики кампанії проаналізували інформацію про більше ніж 200 служителів Феміди першої інстанції. За результатами аналізу 34% суддів першої інстанції у Львівській області порушили хоча б один критерій доброчесності.

Презентувати профайли будуть:

Людмила Слива, координатор кампанії "ЧЕСНО. Фільтруй суд!"

Поліна Сидорчук, контент менеджер кампанії "ЧЕСНО. Фільтруй суд!"

Аналіз доброчесності суддів І інстанції Львівської області став частиною бази профайлів "ЧЕСНО.Фільтруй суд!", яку активісти презентували восени 2017 року.

Під час підготовки профайлів аналітики "ЧЕСНО. Фільтруй суд!" оцінюють доброчесність суддів за п’ятьма критеріями: непричетність до корупції або кримінальних правопорушень; непричетність до ухвалення сумнівних рішень; відповідність стилю життя задекларованим доходам та прозорість статків; непричетність до порушення прав людини та дотримання норм професійної етики. База профайлів наповнюється поступово. 

На думку судді Сергія Гирича, незалежними українські суд та судді були лише у 1991 році, на початку незалежності України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів