Захисник, журналіст та громадський діяч: відійшов у вічність Андрій Кришталь

09:31 28 вересня 2023 р.

Фото до новини

У середу, 27 вересня, не стало українського захисника, журналіста, громадського діяча Львова, головного редактора газети "Самооборона" Андрія Кришталя

Про це повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, пише Dailylviv.com.

Андрій Москаленко пригадав їхню останню зустріч з Андрієм Кришталем: "Ми домовились про зустріч… але я затримався на роботі… запізнився на 30 хв. писав, що буду пізніше, але відповіді не було… Думаю, все одно треба йти. Взяв фрукти й щось ще. Заходжу на поверх, шукаю довго палату. І ось вона. Медсестра каже, він спить. Кажу, я тихенько, не заважатиму, трохи посиджу, залишу фрукти і піду. Заходжу. Андрій спить. Не став його будити. Такою була наша остання зустріч. Після того багато разів списувалися, про щось спілкувались… але то все вже не має значення".

За словами Москаленка, вони працювали разом у Львівській міській раді ще коли той тільки прийшов працювати в мерію.

"Після того продовжили спілкування й надалі… Андрій був активістом, відстоював багато важливих для міста ініціатив. З початку нової хвилі війни Андрій пішов в 103-тю окрему бригаду територіальної оборони Збройних Сил України. Зазнав поранення… після того проходив лікування…Сьогодні (27 вересня. - Ред.) Андрій помер… в це дуже важко повірити….Вічна Тобі пам‘ять, Андрій Кришталь, ми мали ще так багато обговорити і зробити…", - зазначив перший заступник мера.

Після загибелі в бою племінника вступив до 103 бригади тероборони: завтра Львів прощатиметься з Андрієм Кришталем

Бій поблизу Вербового став для старшого стрільця останнім: Ходорів прощається з Михайлом Манишиним

Назавжди повертається додому: на Дрогобиччині буде прощання з Героєм Василем Болонним

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів