Вулиця, меморіальна таблиця, поштова марка. У Львові увіковічнюють пам'ять про кардинала Любомира Гузара

16:09 16 березня 2024 р.

Фото до новини

Пам’ятну дошку встановили на фасаді храму свв. мчч. безсрібників Косми і Дам’яна УГКЦ, де свого часу охрестили майбутнього Патріарха.

Сьогодні, 16 березня, у Львові вшанували постать та відкрили меморіальну таблицю Блаженнішому Любомиру Гузару. Пам’ятну дошку розмістили на фасаді храму свв. мчч. безсрібників Косми і Дам’яна УГКЦ (вул. Лисенка, 45), в якому охрестили і миропомазали Блаженнішого, коли йому було 4 дні. Про це повідомила Львівська обласна військова адміністрація, пише DailyLviv.com.

До освячення меморіальної таблиці приєдналися представники Клубу греко-католицької інтелігенції,  керівництво БФ «Святий Юр», духовенство, монашинство, представники влади усіх рівнів та громадськість Львова. Очолив освячення Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

«Я дякую всім, хто доклався до того, щоб ця дошка могла бути відкритою. Сподіваємось, що ця меморіальна дошка буде лише такою доброю насіниною, та ще колись у Львові поставимо пам'ятник Блаженнішому Любомирові», – підкреслив Блаженніший Святослав.

Під час події начальник Львівської ОВА Максим Козицький разом з настоятелем храму Отцем Володимиром відслонили меморіальну таблицю Слуги Божого Блаженішого Любомира. 

«Я ніколи не сумніваюся, що Бог є моїм татусем. І він мені та всьому нашому народові хоче тільки добра», – стверджував Патріарх. Я бажаю і нам зараз такої віри. 

Як наголошував Любомир Гузар, треба бачити в людях не нагороди чи посади, а насамперед людей. Будь ласка, дослухаймося до його настанов. Будьмо чесними, а не почесними. Пропоную відмовитися від персональних нагород, бо їх є кому отримувати на фронті. Творімо добро. Змінюймо суспільство і віримо, що наш Небесний Татусь з нами. Тоді точно переможемо й збудуємо таку державу, про яку мріяв для України Любомир Гузар», – наголосив очільник області Максим Козицький.

Меморіальну таблицю виготовили за кошти громадськості та мирян. 

Також під час подї Глава Блаженніший Святослав разом з Максимом Козицьким погасили поштову марку, присвячену Любомиру Гузару. Її тираж обмежений.

Нагадаємо, 31 травня 2023 року у Львові урочисто відкрили вулицю імені Патріарха Любомира Гузара (в день шостих роковин смерті предстоятеля УГКЦ). Вулиця Патріарха Любомира Гузара розташована у Личаківському районі Львова, сполучає вулиці Тарнавського та Ольги Басараб. Раніше ця вулиця мала назву Льва Толстого. 

Торік у Львівській опері презентували духовно-мистецьку програму до 90-річчя Любомира Гузара.  

Організаторами сьогоднішнього заходу є Клуб греко-католицької інтелігенції, БФ «Святий Юр», храм свв. мчч. Безсрібників Косми і Дам’яна УГКЦ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів