Владислав Зулкарнєєв і Віктор Стрельников, львів'янин і маріуполянин, загинули в один день

15:08 1 вересня 2024 р.

Фото до новини

Чин похорону захисників Владислава Зулкарнєєва та Віктора Стрельникова розпочнеться об 11:00 2 вересня у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

Завтра, 2 вересня, Львів прощається з двома військовослужбовцями. Владислав Зулкарнєєв та Віктор Стрельников захищали Україну від російських окупантів. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Чин похорону захисників Владислава Зулкарнєєва та Віктора Стрельникова розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають захисників України на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

 

Завантажити фото

Віктор Стрельников (14.05.1983 – 26.08.2024). Уродженець міста Красноярськ.

Навчався у комунальному закладі «Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №64 Маріупольської міської ради Донецької області». Фахову освіту здобув у Маріупольському будівельному фаховому коледжі.

Працював у приватному акціонерному товаристві «Металургійний комбінат «Азовсталь». У вільний від роботи час займався боксом, регбі та греко-римською боротьбою.

Під час повномасштабного російського вторгнення боронив Україну в складі 1-го прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Виконував бойові завдання на Харківському та Донецькому напрямках.

У Віктора Стрельникова залишились дружина, дві доньки, мати та брат.

 

 

Завантажити фото

Владислав Зулкарнєєв (07.10.2003 – 26.08.2024). Львів’янин.

Навчався у притулку для дітей служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації. Згодом продовжив здобувати освіту у ліцеї «Просвіта» Львівської міської ради та приватному закладі «Молодіжний навчальний центр імені святого Івана Боско».

Під час повномасштабного російського вторгнення захищав Батьківщину в лавах 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на Донеччині.

У Владислава Зулкарнєєва залишились цивільна дружина, дядько, названі брати та сестри.

Нагадаємо, пілотові-винищувачу Андрієві Ткаченку відкрили меморіальну дошку на Львівщині.

Читайте також15 з одного села. На Львівщині відкрили Алею пам'яті загиблих Героїв

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів