Віктор Терещук і Андрій Кузь, які пішли на війну з початком російського вторгнення, навіки повертаються додому

18:11 16 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Чин похорону воїнів розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. Опісля, орієнтовно об 11:30, відбудеться загальноміська церемонія прощання на площі Ринок.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

У четвер, 17 жовтня, Львів попрощається з військовослужбовцями Віктором Терещуком та Андрієм Кузем, які віддали життя, захищаючи Україну від російських окупантів. Мерія закликає мешканців та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання і утриматися в цей час від розважальних заходів та святкувань

Чин похорону воїнів розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла. Опісля, орієнтовно об 11:30, відбудеться загальноміська церемонія прощання на площі Ринок.

Обох полеглих захисників поховають на Личаківському кладовищі у Львові.

Біографічні довідки захисників

 

Завантажити фото

Віктор Терещук (17.02.1980-10.10.2024). Народився у Луцьку.

Навчався у комунальному закладі загальної середньої освіти «Луцька гімназія №19 Луцької міської ради». З відзнакою закінчив Львівський державний університет внутрішніх справ та отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Правознавство».

Понад десять років пропрацював у одному із львівських районних відділів поліції на посаді заступника начальника відділу карного розшуку. У вільний час активно займався спортом, найбільше захоплювався волейболом.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від загарбників. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави на посаді командира взводу у лавах 60-ї окремої механізованої Інгулецької бригади Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Віктора Терещука залишилися батьки, дружина, четверо синів та брат. 

 

Завантажити фото

Андрій Кузь (30.05.1978-15.08.2023). Львів’янин.

Навчався у середній загальноосвітній школі №34 імені М. Шашкевича. У 1993 році закінчив професійно-технічне училище №26 (сьогодні – державний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище інформаційно-комп'ютерних технологій»).

Після завершення навчання проходив військову службу у лавах 28-го корпусу протиповітряної оборони.

З 2006 року працював у товаристві з обмеженою відповідальністю «Львівська кондитерська фабрика «Світоч», де обіймав посади транспортувальника, а згодом – варника харчової сировини та продуктів. Захоплювався автомобілями та активним відпочинком. За словами близьких, був винятково доброю людиною, вірним другом, на якого можна завжди покластися.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від окупантів спершу до складу військової частини А4221, згодом виконував бойові завдання у лавах 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Андрія Кузя залишилися батьки та тітка.

Нагадаємо, сьогодні Львівщина попрощалася зі захисниками — Юрієм Трофімуком і Андрієм Штипуком.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів