У Остапа Смолинця залишилася тільки мама. Прощання з Героєм

17:51 30 вересня 2024 р.

Фото до новини

У вівторок, 1 жовтня, у Львові похоронять військовослужбовця Остапа Смолинця, який боронив Україну від російських окупантів.

Мерія закликає мешканців долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань, пише DailyLviv.com.

Чин похорону захисника розпочнеться о 12:30 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, опісля відбудеться загальноміська церемонія прощання на площі Ринок.

Воїна поховають на Личаківському кладовищі у Львові.

Біографічна довідка

Остап Смолинець (15.09.1993-27.09.2024). Львівʼянин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі № 92 м. Львова. Здобув освіту у Львівському кооперативному фаховому коледжі економіки і права.

Після завершення навчання працював у сфері торгівлі. Захоплювався кіно та літературою, активно вивчав астрономію, мріяв подорожувати світом. Обожнював історію, за словами близьких, був істориком за покликанням.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації спершу займався волонтерською діяльністю, згодом добровільно став на захист держави від окупантів до складу 2-ї окремої Галицької бригади Західного оперативно-територіального обʼєднання Національної гвардії України. Виконував бойові завдання на східному напрямку.

Нагадаємо, завтра Львів також попрощається Русланом Достаєцьким, який загинув на Донеччині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів