У Львові запалили свічки пам’яті за жертвами депортації кримських татарів (відео)

23:55 17 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот

Біля пам'ятника Тарасові Шевченкові виклали зі свічок зображення півострова Крим із цифрами «71», а також українські і кримськотатарські символи.

«У Львові десятки кримських татар і львів'ян біля пам'ятника Шевченкові запалили свічки пам'яті за жертвами депортації кримських татар. Люди виклали зі свічок зображення півострова Крим із цифрами «71», а також українські і кримськотатарські символи – тризуб і тамгу. У руках люди тримали українські і кримськотатарські прапори. Акція «Запали вогник у своєму серці» традиційно проходить щороку у дні вшанування річниці депортації кримських татар», – повідомило сьогодні, 17 травня, «Радіо Свобода». Подробиці – в його відеозаписі:

Як інформував «ЩЛ», кримські татари провели на приміському вокзалі у Львові перформанс у товарному вагоні, продемонструвавши, як у ніч із 17 на 18 травня 1944 року совєтські крателі розпочали примусову депортацію кримськотатарського народу в таких вагонах, завтра у Львові також вшановуватимуть пам’ять жертв депортації кримськотатарського народу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів