У Львові вшанують бійців Листопадового Чину скульптурною композицією

11:30 31 серпня 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

У міськраді запевнили: «На вулиці Городоцькій розпочали підготовчі роботи з реконструкції площі, де буде встановлено скульптурну композицію з нагоди 100-річчя ЗУНР».

Про це повідомили в п’ятницю, 31 серпня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Львів вшановує пам'ять українських бійців Листопадового Чину. З нагоди 100-річчя ЗУНР на вулиці Городоцькій, 40 буде встановлено скульптурну композицію, зараз вже розпочато підготовчі роботи з реконструкції площі».

«Скульптурна композиція складається з лева, фігуру якого запозичено з герба ЗУНР, та блоків дикого каменю з виноградною лозою, як символ того, що з краплі крові українських бійців Листопадового Чину та УГА, пролитої в боях за ЗУНР, зародилася вільна українська держава. На реалізацію проекту встановлення скульптурної композиції з нагоди 100-річчя ЗУНР з міського бюджету буде виділено 3,5 млн. гривень. Зокремка, два мільйони гривень гривень – на виготовлення бронзової скульптурної композиції, 1,5 млн. гривень – на реконструкцію площі на вул. Городоцька, 40», – поінформували також у міськраді.

«Підготовчі ремонтні роботи на площі, де має бути встановлена скульптурна композиція, вже розпочалися. Територія обгороджена, встановлено певні додаткові допоміжні засоби для зберігання матеріалів. Щодо закупівлі скульптурної композиції, то було проведено усі необхідні процедури відповідно до законодавства. У найближчі дні буде запущено процес її виготовлення. Є два етапи виготовлення –  спочатку переможець виготовляє гіпсовий макет, після чого передає його організації, яку залучає як субпідрядну організацію, яка виливає скульптуру з бронзи», – розповіли також у міськраді.

«На дату святкування 100-річчя ЗУНР – 1 листопада, – Львівська міська рада планує відкрити оновлену реконструйовану площу із встановленою скульптурною композицією. Перед початком робіт було проведено архітектурний конкурс з розробки проекту композиції. За результатами конкурсу переміг проект зі скульптурною композицією, створеною авторським колективом у співавторстві з Володимиром Цісариком, відомим львівським скульптором», – поінформували також у міськраді.

«За інформацією управління архітектури та урбаністики ЛМР, до мерії також надходили звернення від управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації про видачу містобудівних умов та обмежень на проектування об’єкта архітектури на перетині вулиць Листопадового чину та Огієнка у Львові. Однак, не було надано усіх необхідних документів, тому їх повернуто на доопрацювання. Станом на сьогодні весь пакет документів подано і буде розглянуто відповідно до чинного законодавства», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів