У Львові востаннє відзначили День Української Державності 28 липня

19:26 28 липня 2023 р.

Фото до новини

Наступного року за новим церковним календарем свято перенесуть на 15 липня.

Сьогодні, 28 липня, в Україні відзначають День Державності. З цієї нагоди біля пам’ятника Тарасу Шевченкові у Львові відбулись урочистості за участі влади та громадськості. Про це повідомили пресслужби ЛОВА і ЛМР, пише Dailylviv.com.

Це свято встановлене Указом Президента у 2021 році. Цей день покликаний нагадати про тисячолітню історію українського державотворення, витоки якого сягають часів Київської Русі.

У центрі міста, на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку, спершу відбулась екуменічна молитва за Україну та її захисників. Опісля виступили військовий оркестр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та Заслужена академічна капела України.

На захід завітав також Герой України, військовослужбовець 24-ї ОМБр імені короля Данила – Дмитро Бублик. Майстер-сержант брав участь в обороні Луганщини. За час боїв його рота знищила значну кількість особового складу та техніки противника. Дмитро Бублик на фронті з 2014 року.

«Ворог намагається не лише окупувати наші землі, але й привласнити нашу історію і поневолити наш народ. Але не на тих напали! Мужність та героїзм наших захисників – найкращий приклад любові до рідної землі для всього світу», – наголосив захисник.

Настоятелі церков різних конфесій помолились за мир в Україні. А військовий оркестр Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного виконав для усіх присутніх патріотичні пісні.

Довідково:

День Державності відзначають того ж дня, коли українські християнські церкви вшановують памʼять Київського князя Володимира Великого та День Хрещення Руси-України.

День Української Державності цього року вшановуємо 28 липня, але наступного року, з огляду на перехід Православної Церкви України і Української Греко-Католицької церкви на новий стиль календаря, свято перенесуть на 15 липня. Відповідний законопроєкт, який вніс Президент України, Верховна Рада підтримала 14 липня цього року.

Верховна Рада змінила дати трьох державних свят

Різдво Христове – 25 грудня: Зеленський підписав закон

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів