У Львові відзначатимуть Свято Героїв урочистою ходою

14:00 24 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

У неділю, 26 травня, у Львові відзначатимуть Свято Героїв – щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських воїнів-борців за волю України.

Про це повідомили в п’ятницю, 24 травня, в прес-службі Львівської міськради , де також розповіли: «Студенти Львівського державного університету фізичної культури покладуть о 09.30 квіти до пам’ятника головному командирові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу у Білогорщі й звідти стартують о 9.45 естафетою до Личаківського кладовища».

«Відтак, на Личаківському кладовищі відбудеться спільна молитва та запалення лампадок до могил Героїв. Зокрема, о 10.30 розпочнеться покладання квітів та лампадок до могил на Полі почесних поховань №67. Відтак, відбудеться спільна молитва. О 10.45 –покладання квітів та запалення лампадок до могил учасників АТО (Поле почесних поховань №76) та екуменічна панахида», – поінформували також у міськраді.

«Об 11.10 учасники відзначення Свята Героїв вирушать до пам’ятника Степану Бандері. Там о 12.00 представники влади та громадськості покладуть квіти до пам’ятника Степану Бандері. О 12.05 розпочнеться громадське віче», – розповіли також у міськраді.

«О 12.15 сформують єдину колону з представників учасників АТО, ветеранських, волонтерських, патріотичних організацій, учасників Революції Гідності та медиків майдану, молодіжних громадських організацій та молоді біля пам’ятника Степану Бандері. Колона рухатиметься за маршрутом «вулиця Бандери – вулиця Коперника – проспект Свободи». Під час ходи учасники будуть зупинятись для покладання квітів і вшанування видатних діячів», – повідомили також у міськраді.

«Зокрема, покладуть квіти до таблиці Євгену Коновальцю на вулиці Коновальця,таблиці Роману Шухевичу й пам’ятника Михайлові Вербицькому на вулиці Генерала Чупринки, пам’ятника жертв комуністичних злочинів на площі Шашкевича, таблиці жертвам спецслужб тоталітарних режимів на вулиці Бандери, пам’ятника Маркіяну  Шашкевичу на вулиці Коперника, таблиці патріарху Йочипу Сліпому на вулиці Коперника, таблиці Олексі Гасину на вулиці Коперника, таблиці Роману Дашкевичу на вулиці Коперника», – поінформували також у міськраді.

«Відтак, з 13.30 до 14.00 відбуватиметься урочисте проходження представників учасників АТО, ветеранських, волонтерських та патріотичних організацій, учасників Революції Гідності та медиків майдану, молодіжних організацій та студентської молоді по проспектом Свободи з подальшим розташуванням на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку. За ними рухатиметься колона ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, учнівські чоти з числа учнів загальноосвітніх шкіл Львова. Опісля відбудеться виступ оркестру Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів