У Львові відтворять історію перших поштових і пасажирських авіарейсів

10:45 16 травня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Культурно-мистецький центр «Супутник» і «Майстерня міста» влаштують 17-19 травня свято, присвячене авіації.

Про це повідомили в четвер, 16 травня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Майстерня міста» на Левандівці відбудеться не вперше. Завдяки цій платформі та співпраці з «Інститутом міста», проектом «Інтегрований розвиток міст в Україні» Німецького товариства міжнародного співробітництва «GIZ», центру «Супутник», вдалося облаштувати головний вхід парку та Алеї Небесної сотні».

«Цьогоріч спільно із організаторами та партнерами свята, ГО «Львівський блок», майстернею «Зробив тато», «Супутник» хоче пригадати львів'янам, усім гостям міста про славетну історію народження авіації в Україні. Адже саме на теренах парку «Левандівський» був розташований перший міжнародний аеропорт – летовище Левандівка», – поінформували також у міськраді.

«Через Левандівку пролягали маршрути перших поштового, та згодом пасажирського авіарейсів. Ці героїчні епізоди минулого та багато іншого відображені в експозиції «Історії Левандівки у старих фотографіях», створеної Софією Гдакович. Маємо надію на створення музею Левандівки, адже несправедливо забуті сторінки нашої історії спричинили поширення різних стереотипів. Однак, головним завданням громади Левандівки є збереження рекреаційної зони «Левандівський парк» від забудови, звільнення парку від МАФів та відновлення меж парку», – зазначив керівник культурно-мистецького центру «Супутник» Олександр Агашков.

«На відвідувачів свята чекає сюрприз. За сприяння «Майстерні міста», засновник майстерні «Зробив тато» Іван Савицький виготовить рухому модель літака, який нагадає, як 101 рік тому виглядав перший авіапоштар. Літак стане однією з атракцій Левандівського парку, та використовуватиметься як фотозона для дітей. Діти і відвідувачі зможуть його розмалювати. Модель літака презентуватимуть 17 травня. У цей день увечері відбудеться вечірка з нагоди відкриття «Майстерні міста» – «Орбітафест», – повідомили також у міськраді.

«18-19 травня відбуватимуться майстер-класи для дітей та дорослих, концерт, кінопокази та Поетична весна, а також запуск паперових літачків. Окрім того, на кожній локації «Майстерні міста», а їх року п'ять – Левандівка, Сихів, Підзамче, озеро на Панча та Рясне, буде можливість поспілкуватися на важливі теми, які стосуються творення міста і комфортного транспорту, зручніших піших зв’язків та громадських просторів», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів