У Львові урочисто погасили поштову марку

16:45 1 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

У п’ятницю, 1 листопада, у Львівській ОДА відбулось урочисте спецпогашення поштової марки з нагоди 101-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки та 70-річчя марок підпільної пошти України.

Про це повідомили у Львівській облдержадміністрації, де також розповіли: «Участь у заході взяв заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень, директор Львіської філії АТ «Укрпошта» Микола Ростов, член асоціації філателістів Львівщини  Олександр Жарівський».

Тарас Грень наголосив: «Ми навіть не усвідомлюємо усю цінність та унікальність проведення процедури погашення марки. Переконаний, що із роками ці марки лише зростатимуть у своїй цінності, адже по них ми вже можемо вивчати нашу історію. Дякую Укрпошті за те, що вболіваєте за українську філателістику».

«Спецпогашення – погашення спеціальним поштовим штемпелем поштових конвертів та марок, випущених з нагоди великих та пам’ятних подій. Відмінністю від стандартних поштових штемпелів є зовнішнє оформлення. Спецпогашення має особливе значення для філателістів, які збирають ювілейні марки та конверти. ДП «Укрпошта» традиційно відзначає найважливіші події погашенням поштових марок та конвертів спеціально виготовленим до урочистої дати поштовим штемпелем, який дійсний лише один день», – поінформували також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів