У Львові пом'януть Героїв Небесної Сотні

12:45 18 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

У вівторок, 18 лютого, о 15.00 на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні у Львові розпочнеться тиха акція «Ангели пам’яті».

Про це повідомили у Львівській міськраді, де також розповіли, що родини Героїв Небесної, Музей Гідності спільно із школярами розвішуватимуть на меморіалі символічні паперові витинанки у вигляді ангелів.

Дружина загиблого Героя Небесної Сотні Наталія Дигдалович зазначила: «Ми закликали громадськість України і країн Європи долучитися до цієї акції. Дорослі разом з дітками витинають ангеликів, і в пам’ять про Героїв Небесної Сотні розвішують їх на деревах, де люди на хвильку можуть зупинитися і подувати – а хто ті люди, які віддали своє життя задля миру в Україні, задля майбутнього. Власне родини Героїв Небесної Сотні 18 лютого о 12.00 збираються у Львівському художньому ліцеї при Національній академії мистецтв для того, щоб разом з майбутніми митцями, художниками виготовити цих ангеликів, щоб об 15.00 на території Меморіалу розвісити їх. Ми просимо долучитися школярів до цієї акції, згадуючи тих, хто віддав своє життя».

У Львівській міськраді повідомили також, що у вівторок, 18 лютого, о 18.00 на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні розпочнеться масштабний захід «Небесну Сотню Господи прийми». Збір учасників (родини Героїв Небесної Сотні, студенти, духовенство, громадські та ветеранські організації, представники влади міста й області) запланований о17.30.

Відтак, діти Героїв Небесної Сотні зачитають імена загиблих, опісля загориться 20 променів позаду Стели в Небо. Відбудеться поминальна панахида, запалення лампадок, звучання пісень про Небесну Сотню.

В.о. керівника управління внутрішньої політики ЛМР Роман Яцикович пояснив: «Наш Меморіал Небесної Сотні щодня відвідує дуже багато людей, особливо наш Меморіал красивий вночі, коли є багато світлових атракцій. Тому ми вирішили зробити одну з таких подій, присвячену Героям Небесної Сотні, на Меморіалі 18 лютого. Тож запрошуємо громадськість з 17.30 до 18.00 зібратись на Меморіалі.

«Суть акції в тому, що буде зачитано кожне ім’я Героя Небесної Сотні під дзвін, і коли зачитають останнє ім’я, в небо загоряться близько 20 променів, які опісля з’єднаються в єдине ціле – це сповіщатиме про те, що ми тут, на землі, згадуємо їх і пам’ятаємо. Це світло горітиме з 18.00 до 21.00. Світло на самій стелі на цей час буде вимкнене», – поінформував також Роман Яцикович.

Чиновник також зазначив: «Опісля плануємо провести короткий молебень та запалити лампадки. Ще один захід будемо проводити 20 лютого – після офіційних заходів обласної адміністрації – будуть покладені квіти і проведено короткий молебень на Меморіалі», – поінформував також в обласному управлінні поліції.

Як інформував «Щоденний Львів», у міськраді, де також оприлюднили програму вшанування Героїв Небесної Сотні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів