У Львові – пікет проти руйнування пам'ятки архітектури (доповнено відеосюжетом)

13:10 11 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Участь у ньому закликають взяти усіх небайдужих.


Відео: Дивись Інфо

Львівський обласний осередок Українського товариства охорони пам'яток історії та культури повідомляє у суботу на своїй сторінці в мережі «Facebook», що 11 січня на вулиці Озаркевича, 4 – пікет проти руйнування пам'ятки архітектури, незаконно знесеної напередодні забудовником – старої будівлї «Народної лічниці» Митрополита Андрея Шептицького. Активісти осередку інформують також:

«2014 рік, що проголошений роком Митрополита УГКЦ Андрея Шептицького, розпочався із варварського нищення важливої частини спадщини Митрополита – старої будівлі «Народної лічниці», заснованої А. Шептицьким у 1903 році. Споруда датується кінцем 18 століття та є пам’яткою архітектури та історії місцевого значення і підпадає під охорону закону України «Про охорону культурної спадщини». Саме у цій будівлі до 1931 року існував унікальний український шпиталь – «Народна лічниця», який надавав безкоштовну лікарську допомоги мешканцям Львова та Галичини.

У п'ятницю, 10 січня, представники забудовника у брутальній формі розпочали знос пам'ятки, при цьому, застосувавши фізичну силу проти активістів та мешканців сусідніх будинків, що виступили проти нищення пам'ятки архітектури та порушення законодавства України. 

Активісти та представники громадськості Львова висловлюють рішучий протест проти незаконних дій забудовника та закликають усіх на пікет біля «Народної лічниці».

Як інформував «ЩЛ», у Львові знищили пам’ятку архітектуризнесли одну з будівель «Народної лічниці» імені Андрея Шептицького, розташовану в охоронній зоні ЮНЕСКО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів