Свято Героїв відзначила Львівщина

18:34 28 травня 2023 р.

Фото до новини

Героїв вшанували екуменічною молитвою та культурно-мистецьким святом у центрі Львова.

Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Щорічно 23 травня українці відзначають неофіційне свято – День Героїв України. Цього дня Україна вшановує пам'ять всіх героїв, які відстоювали її суверенітет і незалежність і зараз ведуть боротьбу проти російської армії.

З цієї нагоди, сьогодні, 28 травня, на Львівщині відбулись святкові та поминальні події. 

Представники влади, військові, громадськість взяли участь у молитві за Україну та її захисників. Екуменічну молитву провели у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла УГКЦ у Львові.

На площі біля пам’ятника Тарасу  Шевченку презентували культурно-мистецьку програму.

Присутні хвилиною мовчання вшанували полеглих Героїв та виконали Державний Гімн України.

«Сьогодні відзначаємо День Героїв і це особливе свято. Особливе свято з гірким присмаком, бо маємо вже тисячі Героїв, які віддали свої життя за нашу свободу. Але також – це свято нашої величі, нескореності і славної нашої воєнної традиції. Його почали відзначати ще члени ОУН, воїни УПА на честь свого провідника Євгена Коновальця, який став символом боротьби українців за свободу. І саме в день його загибелі 23 травня 1938 року вирішили відзначати День Героїв. Коновалець ще за життя був легендою, він був полковником армії УНР і так само, як ми зараз, боровся за нашу незалежність проти тієї самої московської орди», – зазначив під час виступу учасник Революції Гідності, учасник АТО, активний громадський діяч, учасник російсько-української війни у складі окремого стрілецького батальйону «Карпатська Січ» Андрій Лібич.

Від також додав: «Коновалець був вбитий, але не був вбитий його дух. І він став тим прикладом для нащадків і є ним сьогодні і сотні-тисячі теперішніх бійців, я і мої побратими, пішли у бій тільки тому, що мали такі приклади в минулому, таких наставників як полковник, його сподвижники, борці УПА. Я хочу підкреслити, що ми є спадкоємцями саме їхньої боротьби. Адже тривалий час нам нав’язували різні совєтські міфи і неправдиву історію. Ми нарешті повертаємо свою історію, своїх Героїв».

Українській патріотичні пісні для усіх присутніх виконав Павло Табаков та вихованці його творчої школи, а також оркестр Національної академії сухопутних військ, які музично супроводжували захід. 

Родичам полеглих військових вручили ордени у Львівському районі

Рада прирівняла поранених під час Революції гідності до учасників бойових дій

Дзеркальні матеріали і кортен: у Львові споруджують інформцентр пам’яті Героїв Небесної Сотні

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів