Реконструкція подій 1918 року триватиме у Львові ще два дні

12:45 1 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

На площі Ринок зачитали відозву про проголошення ЗУНР до 101-ї річниці Листопадового чину.

Про це повідомили в п’ятницю, 1 листопада, у Львівській міськраді, де також розповіли подробиці: «У Львові вшановують 101-у річницю Листопадового чину й утворення Західноукраїнської Народної Республіки. З цієї нагоди, члени ГО «Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять» виголосили відозву УНР до мешканців Галичини про проголошення ЗУНР та провели театралізовану військово-історичну реконструкцію подій «Бої за столицю – Львів».

«Після виголошення відозви реконструктори в одностроях Української Галицької Армії відтворили події 101-річної давнини, коли українські вояки в ніч на 1 листопада 1918 р. захопили всі адміністративні будівлі та військові склади. У театралізованому дійстві залучили автентичну техніку, зокрема – вантажівку та бронеавтомобіль, які використовували на території Галичини вояки УГА під час польсько-української війни», – поінформували також у міськраді.

«Театралізована військово-історична реконструкція «Бої за столицю – Львів» відбудеться й 2 листопада (розпочнеться о 10.00 біля Ратуші) й 3 листопада (розпочнеться о 16.00 з північного боку площі Ринок). сьогодні о 13.00 студенти разом із освітянами і владою міста, громадськими організаціями та львів’янами, розпочнуть пішу ходу від Франкового вишу до Меморіалу Українським січовим стрільцям, де вшанують пам’ять борців за волю України. Передбачається, що участь візьмуть близько 3000 людей», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів