Померла балерина Львівської опери Христина Трач

10:38 14 червня 2024 р.

Фото до новини

Прощання заслуженою артисткою України Трач Христиною відбудеться в суботу 15 червня з 10:00 до 11:00 у фоє Львівської національної опери.

У Львові померла балерина, заслужена артистка України Христина Трач. Їй було 44 роки.

Про її смерть повідомили у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької 13 червня, пише DailyLviv.com,

«Дирекція та колектив Львівської національної опери глибоко сумує з приводу смерті багаторічної працівниці театру, артистки балету, провідного майстра сцени (1996–2022 рр.), заслуженої артистки України Трач Христини Мирославівни.

Скорботно переживаємо цю втрату і висловлюємо щире співчуття родині та близьким покійної», – йдеться в повідомленні.

Про Христину Трач

Колеги розповіли, що Христина Трач почала працювати балериною у Львівському академічному театрі опери і балету у 1996 році, ще під час навчання у класичному відділенні Львівського державного училища культури і мистецтв.

Вона вивчила і виконала кілька сольних партій, привертала до себе увагу публіки і педагогів як здібна, талановита, молода артистка балету, яка володіла чудовими сценічними даними, віртуозною технікою. Працюючи в балетній трупі, ввійшла в усі сольні номери вистав. Із кожним роком, окрім сольних танців, кількість провідних партій зростала.

Репертуар провідної солістки налічував понад 20 партій, серед яких: Нікія, Гамзатті, Кітрі, Вулична танцівниця, Володарка дріад («Баядерка», «Дон Кіхот» Л. Мінкуса), Жізель, Мірта («Жізель» А. Адана), Медора («Корсар» А. Адана), Сванільда («Коппелія» Л. Деліба), Соломія Крушельницька («Повернення Баттерфляй» Дж. Пуччіні-М. Скорика) та інші.

Разом із трупою театру брала участь у закордонних фестивалях і концертах.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів