Отримати орден за життя не встиг: нагороду Миколи Нінадовського вручили його брату Генріху

15:48 4 жовтня 2023 р.

Фото до новини

У серпні 2022 року воїн отримав осколкове поранення у с. Піски на Донеччині, та після лікування, знову повернувся на фронт до своїх побратимів.

Про це інформує Дрогобицька міська райвійськадміністрація,пише Dailylviv.com.

Як зазначають, Микола Нінадовський з Борислава з позивним «Бандерчик» дослужився до державної нагороди - ордену «За мужність» ІІІ ступеня ще прижиттєво. У березні 2023 року Президент України підписав Указ, яким присвоїв старшому солдату Нінадовському Миколі Євгеновичу цю державну нагороду - за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Однак, отримати свою нагороду - орден «За мужність» ІІІ ступеня Захисник не встиг за життя. 20 червня 2023 року поблизу населеного пункту Серебрянка Бахмутського районуна Донеччині - Микола Нінадовський загинув. Справжній боєць із сімʼї захисників. Велика втрата для всієї України.

У середу, 4 жовтня, у Дрогобицькій районній військовій адміністрації під час наради з головами територіальних громад, керівництва виконавчих органів державної влади, військових та правоохоронних органів начальник Дрогобицької РВА Степан Кулиняк разом із заступником начальника Дрогобицького РТЦК та СП Володимиром Коцюбою вручили почесну нагороду захисника Миколи Нінадовського - його брату Генріху, який також разом з ним, як військовослужбовець, боровся за Україну на полі битви.

Довідка

Микола Нінадовський був учасником АТО у 2015-2016 роках. А коли розпочалася повномасштабна війна, то у перші дні одразу повернувся з-за кордону, аби захистити рідну землю від ворога.

Військовослужбовець 67 механізованої бригади, яка створена на базі добровольчого українського корпусу «Правий сектор».

У серпні 2022 року воїн отримав осколкове поранення у с. Піски на Донеччині, та після лікування, знову повернувся на фронт до своїх побратимів. Брав участь у боях у м. Кремінна на Луганщині, де також був поранений, а також у Бахмуті. 20 червня 2023 року поблизу населеного пункту Серебрянка Бахмутського району на Донеччині Микола Нінадовський загинув.

На сайті Президента розміщена петиції щодо присвоєння Миколі Нінадовському звання «Герой України». Наразі зібрано вже 23 тисячі голосів з 25 тисяч необхідних. Є ще 16 днів, щоб набрати потрібних 2 тисячі голосів.

Посилання на петицію щодо присвоєння Миколі Нінадовському звання «Герой України»: https://petition.president.gov.ua/petition/199424...

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів