Орест Климович, Степан Мишковський. Завтра Львів попрощається з Героями

17:54 8 травня 2024 р.

Фото до новини

У четвер, 9 травня, Львів попрощається з військовослужбовцями Орестом Климовичем та Степаном Мишковським, які захищали Україну від російських окупантів.

Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань, пише DailyLviv.com.

Зранку о 09:30 у храмі Вознесіння Господнього УГКЦ (вул. Широка, 81) відбудеться молитва і прощання з воїном Орестом Климовичем.

Чин похорону захисників Ореста Климовича та Степана Мишковського розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Поховають воїнів на Личаківському кладовищі

Біографічні довідки захисників

Орест Климович (18.11.1992-30.04.2024) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №67 міста Львова. Здобув освіту у колишньому Львівському технікумі залізничного транспорту. Після завершення навчання проходив військову службу в Тернополі у лавах Національної гвардії України.

У мирний час працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Нова Пошта», обіймав посаду фахівця з проблемних відправлень. У вільний час захоплювався малюванням, рибальством та збиранням грибів. Був надзвичайно доброю та щирою людиною.

Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції. З початком повномасштабного вторгнення рф повернувся до НГУ та став на захист держави. Боровся з окупантами на південному напрямку у складі 45-го полку імені Олександра Красіцького Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

У Ореста Климовича залишилися мама, сестра, дружина та новонароджений син.


Степан Мишковський (26.08.1982-01.05.2024) Уродженець села Нижня Яблунька Львівської області.

Навчався у Нижньояблунському опорному закладі загальної середньої освіти I-III ступенів. Згодом здобув освіту в Ужгородському вищому училищі торгівлі та технологій харчування.

Після завершення навчання вступив на військову службу до Львова. Упродовж останнього періоду працював у будівельній сфері. За словами близьких, «був надзвичайно веселою, щирою та відважною людиною». Захоплювався футболом.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації повернувся з-за кордону та добровільно став на захист Батьківщини від окупантів. Виконував бойові завдання на східному напрямку у складі 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Степана Мишковського залишилися батько, дружина, двоє дітей, п’ятеро братів та три сестри.

Нагадаємо, 7 травня Львівщина віддала останні військові почесті захисниці і сімом захисникам.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів