Львів’яни вшанують полеглих у боях за Іловайськ

18:00 28 серпня 2019 р.

Світлина з архіву

Світлина з архіву
Фото: 4studio.com.ua

У четвер, 29 серпня, у День пам’яті захисників України, в Гарнізонному храмі відбудеться спільна молитва за всіма загиблими воїнами нашої країни.

Про це повідомили в середу, 28 серпня, у Львівській міськраді, де також розповіли: «На фасаді Ратуші вивісять тематичний банер «Іловайськ. 2014. Вічна слава Героям».

«Божественна літургія за усіх захисників України розпочнеться в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла на вулиці Театральній (№11) о 10.00 . Як зауважив настоятель Гарнізонного храму отець Павло Сус, слід пам’ятати, що цього дня в Іловайському котлі загинуло найбільше бійців за весь час війни на Донбасі», – поінформували також у міськраді.

«У четвер, 29 серпня, о 10.00 на проспекті Свободи, перед пам’ятником Тарасові Шевченку, відкриють документальну фотовиставку, присвячену пам’яті полеглих у боях за Іловайськ. Свої роботи представлять чотири фотографи – Олександр Глядєлов, Макс Дондюк, Макс Левін та Маркіян Лисейко, які були в Іловайську. Фотовиставка триватиме до 20.00», – розповіли також у міськраді.

«У четвер, 29 серпня, о 16.00 на проспекті Свободи врозпочнеться молитва та вшанування усіх, хто загинув на фронті. «Іловайський котел» – бойові дії поблизу міста Іловайськ у Донецькій області в серпні 2014 року. Тоді українські військові опинилися в оточені, після чого українські колони за домовленістю мали виходити з міста через гуманітарний коридор без зброї. Згідно з даними Національного військово-історичного музею, у цих боях полягли 368 українських військових, ще 180 вважають зниклими безвісти», – повідомили також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів