Львів'яни вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій і жертв тоталітарних режимів жалобною ходою (відео)

10:45 9 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

8 травня вечірніми вулицями Львова пройшла мовчазна хода пам'яті за загиблими у Другій світовій війні та жертвами тоталітарних режимів.

Близько сотні львів'ян взяли участь у акції проведеній Львівською міською організацією Всеукраїнського об'єднання «Свобода». Активісти зібралися о шостій годині вечора на площі Шашкевича біля пам'ятника жертвам політичних репресій.

Запаливши лампадки вирушили до пам'ятника Тарасові Шевченку. На чолі колони молоді люди несли великий плакат з написом «Комунізм = смерть».

На площі біля пам'ятника Тарасові Шевченку провели панахиду за загиблими у Другій світовій війні та жертвами тоталітарних режимів. Голова фракції «Свобода» у Львівській міськраді Любомир Мельничук звернувся до громади:

«Кремлівські холуї намагаються перетворити ці жалобні дні на свято, але у нас є живі свідки репресій, які чинив комуністичний режим. Зараз наші хлопці на Сході воюють з тим самим ворогом. Наш день перемоги ще обов'язково буде. Він попереду».

Також Мельничук закликав не допустити 9 травня проведення ходи з червоними прапорами і георгіївськими стрічками. Таку акцію раніше анонсував керівник Антифашистського комітету Львівщини, комуніст Олександр Калинюк.

Поминання загиблих у війні продовжили у Гарнізонному храмі Петра і Павла на вечорі пам'яті і примирення. Про це повідомили сьогодні, 9 травня, в інтернет-видання «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів