Львів’яни масштабно відзначать 100-річчя створення ЗУНР

09:15 1 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

В облдержадміністрації запевнили: «1 листопада Львівщина урочисто відзначить 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки».

Про це повідомили в прес-службі Львівської ОДА, де також розповіли: «1 листопада з 9:00 по 16:00 біля будівлі Львівської ОДА триватиме театралізоване військово-історичне дійство, під час якого відтворять події Листопадового чину. Об 11:00 – покладання квітів до Меморіалу воїнам УГА на Личаківському кладовищі, а також до могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Дмитра Вітовського, Держсекретаря військових справ ЗУНР Михайла Галущинського, керівника і засновника «Пласту» Олександра Тисовського й воїна УГА Северина Левицького».

«Об 11:30 – покладання квітів до могили Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича та могил сучасних Героїв на полі почесних поховань №76. О 13: 00 – відкриття пам’ятника героям ЗУНР та УГА на розі вулиця Огієнка та Листопадового Чину у Львові», – поінформували також в облдержадміністрації.

«О 14: 00 – масштабна Студентська хода від Франкового університету до Янівського кладовища. О 14:30 – покладання квітів та віче на Меморіалі Українських Січових Стрільців на Янівському кладовищі», – розповіли також в облдержадміністрації.

«О 15: 30 – вшанування пам'яті Андрія П'ясецького на Куртумовій горі. О 16:00 – фінал національного квесту «ЗУНР» та «Чай з січовиками» на вулиці Винниченка,18», – повідомили також в облдержадміністрації.

«О 17:00 – вшанування пам'яті загиблих на братській могилі УСС на цвинтарі Старого Знесіння Завершаться заходи спецпогашенням маркованого конверта з оригінальною маркою та проектом «Історія сили. Музичний літопис ЗУНР» з нагоди відзначення 100-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки у Львівському національному академічному театрі імені опери та балету імені Соломії Крушельницької», – поінформували також в облдержадміністрації.

«2 листопада відбудеться перепоховання двох вояків УГА на місцевому цвинтарі у селі Керниця в Городоцькому районі. Львівська обласна державна адміністрація щиро запрошує мешканців Львівщини та гостей стати частиною відзначення 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки», – розповіли також в облдержадміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів