Львів'ян запрошують прийти о 13.00 на площу Ринок – щоб разом виконати Державний Гімн

10:22 11 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Zaxid.net

Управління внутрішньої політики пропонує у вівторок спільно відзначити 149-ту річницю створення «Ще не вмерла України і слава, і воля».

Як повідомляє сьогодні, 11 березня, прес-служба міської ради, в рамках цього свята сьогодні о 13.00 год. на площі Ринок мешканці міста виконають Державний Гімн на честь тих, хто загинув і, як мовиться у ньому, «душу й тіло поклали за нашу свободу й показали, що ми, браття, козацького роду». А начальник управління внутрішньої політики ЛМР Андрій Шевців звертається до львів’ян із пропозицією: «Запрошуємо усі громадські організації та мешканців міста прийти у цей нелегкий для кожного із нас час, щоб продемонструвати, що ми єдині і послідовні із тими словами, які ми гордо промовляємо, співаючи Гімн». 

Як зазначають організатори акції, взяти у ній участь запросили майже три тисячі студентів. Під час спільного виконання Гімну відбудеться флеш-моб – 200 студентів зі синьо-жовтих аркушів викладуть тризуб України. А студенти «Львівської політехніки» занесуть на площу великий 20-метровий прапор України. 

Довідка прес-служби міської ради:

10 березня 1865 року у Перемишлі під час першого на Західній Україні шевченківського концерту відбулося публічне виконання «Ще не вмерла Україна». 6 березня 2003 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про Державний Гімн України» на слова Павла Чубинського та музику Михайла Вербицького.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів