Енкаведисти добивали повстанців прикладами гвинтівок чи автоматів: перепоховання на Львівщині

14:21 15 жовтня 2021 р.

Фото до новини

15 жовтня у селі Соколівка Буської територіальної громади Золочівського району, перепоховали віднайдені рештки 16-ти воїнів Української повстанської армії.

Братську могилу воїнів УПА, які стали жертвами радянського режиму, виявили фахівці комунального підприємства Львівської обласної ради Меморіально-пошуковий центр "Доля", повідомила Львівська облрада.

За інформацією дослідників центру «Доля», пише Dailylviv.com, з місця масового поховання ексгумовано рештки 16 людських тіл, 15 з них чоловічої статі та одне тіло жінки - всі загинули у молодому віці. Фахівці припускають, що тіла загиблих воїнів УПА забрали з поля бою і хаотично скинули до ями. Причина їхньої смерті - вогнепальні рани, отримані в бою, а також численні травми від ударів.

«За результатами антропологічних досліджень, можна зробити висновок, що удари завдавали у голову й обличчя тупим предметом або прикладом гвинтівки. Як правило, таким чином поводилися загони НКВС із затриманими або пораненими воїнами», - розповів керівник меморіально-пошукового центру «Доля», депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета.

Чин похорону відбувся у місцевому храмі. Мешканці громади, священники, представники місцевої, районної та обласної влади молитвою вшанували пам’ять загиблих та урочистою ходою пройшли до сільського кладовища, де відбулася церемонія перепоховання останків

Рештки 16-ти воїнів УПА, замордованих НКВС, завтра перепоховають у Соколівці на Львівщині

Перепоховання у Дрогобичі: українці-жертви НКВД як нагадування сучасникам про вічного агресора (відео)

У Львові перепоховають українця, який загинув у російсько-грузинській війні

На Львівщині перепоховали останки трьох невідомих вояків УПА

На Львівщині перепоховали 29 дивізійників

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів