До 25-річчя фільму про Титанік вперше показали затонулий лайнер на дні Атлантики (відео)

09:48 17 лютого 2023 р.

Фото до новини

Через майже 38 років після того, як уламки «непотоплюваного» пароплава "Титаніка" були вперше виявлені на дні Північної Атлантики, були оприлюднені кадри, які раніше люди не бачили.


Про цю історію розповіло видання The Wall Street Journal, пише Dailylviv.com.

Дослідники з Массачусетського океанографічного інституту Вудс-Хоул знайшли рештки знаменитого океанського лайнера в 1985 році, а через рік повернулися, щоб зануритися під воду на тисячі футів для дослідження.

Кадри, зроблені в липні 1986 року й оприлюднені в середу, є першими, коли люди побачили корабель після того, як він затонув у 1912 році. Зйомки зроблені з пілотованого підводного апарату під назвою «Елвін» і другого дистанційно керованого судна під назвою «Джейсон-молодший», яке досліджувало внутрішню частину затонулого "Титаніка".

Рідкісні кадри були оприлюднені цього тижня, щоб збігтися з 25-річчям фільму Джеймса Кемерона «Титанік», який побив рекорди касових зборів і розповів історію нещасливого першого плавання корабля.

Володар кількох «Оскарів» фільм Кемерона, випущений у 1997 році з Кейт Вінслет і Леонардо Ді Капріо в головних ролях, став першим фільмом, який зібрав понад 1 мільярд доларів у світовому прокаті. Він утримував рекорд до 2010 року, коли його перевершив науково-фантастичний блокбастер «Аватар», сценаристом і режисером якого також був Джеймс Кемерон. 

Розкішний океанський лайнер, керований судноплавною компанією White Star Line, вирушив із Саутгемптона, Англія, у свій перший рейс через Атлантику до Нью-Йорка 10 квітня 1912 року.

Пароплав "Титанік" затонув у північній частині Атлантичного океану після того, як лайнер зіткнувся з айсбергом. З понад 2200 пасажирів і членів екіпажу на борту вижили лише близько 700 осіб.

Росія офіційно повідомила про загибель крейсера москва

Знайдено німецький крейсер «Карлсруе», в трюмі якого може бути Бурштинова кімната

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів