Державний Гімн України спільно виконали п’ять тисяч львів’ян (відео)

17:28 11 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міської ради

Натомість 200 студентів виклали у вівторок зі синьо-жовтих аркушів Тризуб (на світлині).


Відео: zik.ua

Львів’яни спільно відзначають 149-ту річницю першого публічного виконання Гімну «Ще не вмерла Україна». Зокрема в рамках цього свята сьогодні о 13.00 на площі Ринок мешканці міста виконали Державний Гімн України на честь тих, хто загинув і, як мовиться, «душу й тіло поклали за нашу свободу й показали, що ми, браття, козацького роду».

Участь в акції взяли майже 5 тисяч людей. Також під час спільного виконання Гімну відбувся флеш-моб, у якому 200 студентів зі синьо-жовтих аркушів виклали тризуб України.

А студенти «Львівської політехніки» занесли на площу великий 20-метровий прапор України. До акції також долучились Заслужений артист України, соліст Оперного театру. Олег Лихач, й міський голова Львова Андрій Садовий, який зазначив: «У нас є добра традиція: в день, коли вперше заспівали Гімн, ми виконуємо його в повному форматі, тому що ці два куплети, які забрали, є дуже важливими. Я вважаю, що треба виступати з ініціативою, аби Верховна Рада внесла зміни та  відновила Гімн у повному варіанті. Адже це є Гімн наших перемог і наших успіхів, він має бути завжди з нами, не можна його робити таким куцим. Я не знаю, яка була мотивація Верховної Ради, коли приймали це рішення, але сьогодні час змін, сьогодні час волі, а Гімн - це наша воля».

Натомість начальник управління внутрішньої політики ЛМР Андрій Шевців повідомив: «До виконання державного Гімну долучились усі вищі навчальні заклади Львова. Студенти з НУ «Львівська політехніка» принесли найбільший у Львові прапор завдовжки 20 метрів та розгорнули його на площі Ринок. Таку акцію ми проводимо не вперше і вона стає грандіознішою».

Інформуючи про це сьогодні, 11 березня, прес-служба міської ради нагадує, що 10 березня 1865 року в Перемишлі під час першого на Західній Україні Шевченківського концерту відбулося публічне виконання «Ще не вмерла України», натомість 6 березня 2003 року Верховна Рада ухвалила Закон «Про Державний Гімн України» на слова Павла Чубинського та музику Михайла Вербицького.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів